One of the largest land carnivores on the earth can be found around the coasts, islands and floating ice of the Arctic regions of the world. This animal is known as the polar bear. Although their cubs weigh only two pounds at birth, males grow up to weigh about 880 pounds, and the females can weigh up to 550 pounds. This animal is known for its white fur and black skin, and polar bears are also the only true marine bear. In fact, their bodies are longer than other bears, which make them streamlined for swimming.
One of the largest land carnivores on the earth can be found around the coasts, islands and floating ice of the Arctic regions of the world. This animal is known as the polar bear. Although their cubs weigh only two pounds at birth, males grow up to weigh about 880 pounds, and the females can weigh up to 550 pounds. This animal is known for its white fur and black skin, and polar bears are also the only true marine bear. In fact, their bodies are longer than other bears, which make them streamlined for swimming.
Resources
Amur Tiger | Zoo Minutes Rewind
The largest living cat is the Amur, or Siberian, tiger. These cats are known for their orange and white fur with its black stripes. This pattern camouflages them in the tall grasses or forest...
View AssetToco Toucan | Zoo Minutes Rewind
The toco toucans are medium-sized birds that are known for their beaks. Their beaks are very lightweight, and they have a honeycombed structure that is covered with a protective layer. These powerful...
View AssetCaribbean Flamingo | Zoo Minutes Rewind
The Caribbean flamingo is the most brightly colored flamingo out of the 6 flamingo species. Flamingos are known for their long legs and neck, and they are usually 3-4 feet tall. They have an unusual...
View AssetAfrican Penguin | Zoo Minutes Rewind
An adult African penguin is approximately 27 inches tall, and it weighs 7 to 8 pounds. This penguin is located along offshore islands and occasionally on the mainland of southeast South Africa, and on...
View AssetSiamang | Zoo Minutes Rewind
The largest species of the gibbon family in the forests of Sumatra and Malaysia is the siamang. The siamangs are excellent swingers due to their arm spread of 5 feet. According to this segment, these...
View Asset